cultuurpalet.nl
Online
schoolkrant

De Tamboerijn

Alternative text

Sponsorloop

Op onze school hebben we woensdag 5 april een sponsorloop gehouden.  

Het geld gaat naar het plein zodat de school nieuwe speeltoestellen kunnen kopen. We hebben bij elkaar: € 3740,10 opgehaald. Best veel hè?! We moesten rondjes rennen/lopen om een sloot. Je kreeg een briefje en als je een rondje had gerend/gelopen kreeg je een stempel. Per klas kon je een prijs winnen als je het meeste geld had opgehaald.

Te vroeg gejuicht

Een sporter die te vroeg juicht. Eens in de zoveel tijd komt het voor. De meeste mensen  denken dan aan de schaatsbaan in de jaren tachtig waar een commentator een sporter toeschreeuwt: "Hilbert, je moet nog een rondje!" Maar het was al te laat hij kon niet meer winnen.

Het overkwam vandaag Luka Pibernik in de vijfde etappe van de Giro d'Italia. Het is bekend dat er in Messina nog een plaatselijke ronde gereden moet worden. Maar Luka Pibernik was dat vergeten.

Wat ze ook roepen, Pibernik rijdt door.

Maar de 23-jarige Sloveen, Pibernik wist het niet meer. Hij ziet dat hij een voorsprong heeft op de andere wielrenners en heeft  nog ruim zeven kilometer te gaan (hij denkt anderhalve kilometer)dus gaat hij dat laatste stukje keihard fietsen. Hij nadert de finishlijn en wat zijn ploegmaten ook roepen via de radio, zijn coach Vincenzo Nibali, Pibernik rijdt door. En hij steekt zijn handen in de lucht. Om er enkele seconden later achter te komen dat hij niet gewonnen heeft.

Open dag

Morgen(17 mei) is er een open dag op deze school. We willen graag dat onze school blijft groeien dus mogen morgen mensen komen kijken.

Het zou niet fijn zijn als groep acht volgend jaar weg gaat met 24 kinderen dat er maar 18 kinderen bij komen. De ontvangst is om tien uur. Een paar kinderen uit groep acht leiden ze rond door de school. Dan kunnen ze zien hoe het in onze school is. Dus u bent van harte welkom om op onze  open dag te komen. Ons doel is om nieuwe mensen te inspireren om hun kinderen op deze school te laten  komen. Ik heb er geen spijt van dat ik op de Tamboerijn zit en vind het dus een hele leuke school. Een klein voorbeeldje uit mijn klas. Eerst komen we op school en gaan we lezen en daarna krijgen les uit de bijbel , want we zijn natuurlijk een  christelijke school. Daarna gaan we meestal rekenen. Het eerste half uur zelfstandig en daarna mag iets pakken  wat ontspannend is en geen lawaai maakt zodat je anderen niet stoort . dan heb je pauze, je pakt je pauze spullen en mag dan lekker buiten spelen.  Dan weer naar binnen, even  voorgelezen worden dan weer aan het werk .  Op maandag voor het middag eten kerkgeschiedenis. Dat gaat over  mensen zoals Maarten Luther.  En aan het einde van de dag naar huis. U heeft nu  een klein beeld van de bovenbouw. Ik  dank u voor het lezen van dit stukje en spoor u aan om 17 mei te komen naar de open dag.

Voetbaltoernooi

Wij hadden 24 maart het GPOWN-schoolvoetbaltoernooi, in Utrecht georganiseerd door GPOWN. De meiden en jongens speelden allebei apart. De jongens in  een jongens poule en de meiden in een meiden poule.

Alternative text

De eerste wedstrijd hadden de meiden 4-1 gewonnen en de jongens hadden 2-2 gespeeld. Toen de 5 wedstrijden waren afgelopen zaten de meiden in de kwartfinale en de jongens helaas niet. Toen zeiden ze dat ze wél in de kwartfinale zaten. Maar uiteindelijk bleek dat een vergissing te zijn. Dat was erg jammer. Maar als troost kregen ze een 2de ijsje. Ook in de kwartfinalen hadden de meiden gewonnen!! Toen zaten ze in de halve finale en toen wonnen ze met 2-0. Maar in de finale was het spannend. Er waren 3 teams in de finale dus wij speelden 2 wedstrijden. De 1ste wedstrijd hadden we 1-0 gewonnen en de 2de wedstrijd hadden we 0-0 gespeeld. Dus toen lag het aan de 2 andere teams of wij zouden winnen. Want dat lag eraan hoeveel zij zouden spelen. Maar we hadden geluk want we hadden gewonnen!! We waren eerste dus we gingen terug naar school met 2 bekers. 1 wisselbeker en 1 beker die je mag houden. De wisselbeker moet je volgend jaar dan weer meenemen. Het was erg leuk, want vorig jaar hadden waren de meiden eerste geworden. Kortom het was een leuke dag.

This comic is so funny that I was ROFL-ing!
Let op wat je zegt! Gemaakt door Joanne

Eindcito

Omdat we in groep 8 zitten hebben we de eindcito's. We maken de eind omdat we volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Het voortgezet onderwijs moet wel weten welk niveau we hebben, en waar extra oefening voor nodig is. Dit jaar hebben de juffen en meesters meer te zeggen over je niveau dan dat de eindtoets dat heeft. De eindtoetsen werden gegeven op 18, 19 en 20 april. Voor deze toetsen hoefde je niet te leren, het ging over de oefenstoffen van de afgelopen 8 jaar. Vorig jaar hebben we al een advies gekregen, maar dit was om te kijken of we nog steeds op dit niveau zijn gebleven. Rond 16 mei komt de uitslag van de cito’s binnen. Ook kunnen ze via een programma de resultaten van onze toetsen van de voor afgaande jaren zien. Voordat de resultaten van de eindcito er zijn, zijn we al aangemeld op een middelbare school.

UEFA Champions League

Op 2 mei 2017 heeft Real Madrid in de halve finale tegen Atletico Madrid weggespeelt. Met wel 3-0. Ronaldo was de man van de wedstrijd, hij scoorde ze alle 3. Op 3 mei 2017 moet Monaco tegen Juventus, wij denken dat het een spannende wedstrijd word. Juventus is een geweldige club maar Monaco is verbazingwekkend dit jaar. Kylian Mbappe is de jonge aanvaller hij blinkt uit in de Champions league. Maar de spits van Juventus Paulo Dybala is ook wel een baas. Zinedine Zidane was erg blij met de overwinning. Gareth Bale heeft helaas wel een ernstige kuitblessure opgelopen. Dus waarschijnlijk is hij een tijdje uitgeschakeld.

Werken met Snappet

Wij werken met Snappet. Snappet is een tablet, waar je lessen op kan maken. De vakken die op je tablet staan zijn: taal, spelling, rekenen, technisch lezen, burgerschap, woordenschat, begrijpend lezen, studievaardigheden en automatiseren. Soms als je het goede antwoord invult krijg je plus en als je het foute antwoord invult soms krijg je min. Je kan ook zien hoeveel opgaven je gemaakt heb. Als je klaar bent met de les kan je Jeugdjournaal kijken of B.L.O.O.N/ColorSwitch spelen. Als de meester het erop zet. Maar wij werken met Snappet nu al ongeveer 2 jaar.

Koningsspelen 2017

Op 21 april hebben wij (en andere scholen in Nederland) de koningsspelen gehad. Groep 1 t/m 3 bleef op het schoolplein, om daar allemaal leuke  en sportieve spelletjes te doen. Groep 4 t/m 6 ging naar de voetbalkooi dichtbij onze school. En daar gingen zij sportieve  spelletjes doen. En groep 7 en 8 gingen naar de AAV (de Alphense Atletiek Vereniging) fietsen. Andere scholen in Alphen a/d Rijn gingen ook naar de AAV. Ook werden er spelletjes gedaan bij de hockeyvelden en voetbalvelden (bij de Alphense Boys). Deze koningsspelen voor groep 7 en 8 werden georganiseerd door het Scala College. Iedere school werd in groepjes verdeeld en ieder groepje kreeg een leider toegewezen van het Scala. Die leider had een schema met de spelletjes die je moest spelen, met de tijd erbij. Om de 10 minuten werd er getoeterd als teken dat je van spelletje moest wisselen. Soms moest je ook van veld wisselen. Ondertussen stond er leuke muziek op. Er waren veel verschillende, maar het meest gedraaide liedje was natuurlijk de OKIDO van Kinderen voor kinderen. Er was ook een prijs te winnen, maar dat krijg je later pas te horen als je de prijs wint.

Feyenoord landskampioen

Op 14 mei is Feyenoord voor de 15de keer landskampioen geworden. Feyenoord is dus door naar de Champions league.

Ze speelden hun kampioenswedstrijd tegen Heracles, deze hebben ze met 3-1 gewonnen! Er was veel vreugde in het stadion. Kuyt scoorde in de 1e minuut met een pracht goal! In de 12de minuut kopte Kuyt de bal met een mooi boogje in de goal. In de 84ste minuut schoot Kuyt de bal weer in de goal met een penalty, dit maakte een hattrick.  Heracles heeft ook 1 goal voor de eer, deze was in de 89ste minuut. Dit was 1 van Kuyt zijn laatste wedstrijden, hij vond dat hij zijn carrière daarmee mooi had afgesloten. Vilhena was geschorst van wegen twee gele kaarten in de wedstrijd Excelsior – Feyenoord. Ook bij hem was grote vreugde, ondanks zijn schorsing. Giovanni van Bronckhorst was trots op heel zijn team.