cultuurpalet.nl

Onze wijk in beeld

Overal staat het, de borden Kerk en Zanen, onze wijk. In onze wijk hebben we veel scholen. En een van die scholen is de Fontein. In deze schoolkrant kom je van alles over onze wijk te weten. 

Dit is het station in Kerk en Zanen. Het heet de Verbinding. Dit station is gebouwd in 2010. Er zijn 3 perrons, Eigenlijk 4 maar 1 is niet meer in gebruik. De Intercity rijd de route: Alphen a/d Rijn - Leiden centraal - Woerden - Utrecht centraal.

Achter dit station worden flats gebouwd. Vlak naast dit station staat een hele grote groene appel. Dat is een hele grote parkeerplaats voor fietsen.

ClassDojo groot succes!

Alternative text

Wij gebruiken ClassDojo vanaf 16 januari. Het houd in de meester of juf punten kan geven hoe je je gedraagt, dit kunnen min en pluspunten zijn. We bespreken elke week waar we die week op willen gaan letten. Dit kan zijn: aardig zijn voor een ander, inzet, concentratie, werkhouding, help anderen, huiswerk en doorzettingsvermogen. Als een van die dingen het aandachtspunt van de week zijn worden de punten verdubbeld.

Wij vinden ClassDojo een hele fijne methode en het motiveert ons om te doen wat ervan ons wordt gevraagd. Ook mogen we als we 1000 punten met de hele groep hebben gehaald gaan we al een beloning een kopje thee en chocomelk drinken.

Kleutermaatjes

Op De Fontein werken we met Kleutermaatjes. Dit betekent dat iedere leerling uit groep 7 en 8 een maatje heeft in groep 1 of 2. Samen doen zij regelmatig iets, zoals bijvoorbeeld lezen, knutselen of samen naar de weekopening kijken. In het filmpje meer informatie.