cultuurpalet.nl
Online
schoolkrant

Cassiopeia in de lucht


de week kan beginnen

Groepsnamen

De klassen namen van onze school zijn?Cassiopeia, andromeda, Cepheus, ruimtevaarders, raketten, astronauten, mars mannen, maanklas en zonnen groep en onze school heet de Jenaplaneet.

Interview met Annemieke over de klassen namen
Hoe kom je aan de naam Jena planeet?
Toen de school verbouwd was 11 jaar geleden werd er een prijsvraag gehouden en toen had Judith gewonnen en Judith had die naam gekozen omdat haar kinderen op deze school zaten dus je wouw iets met planeten en toen was het dit de Jena planeet.
Hoe kom je aan de namen van de kassen in ruimte thema?
Elke juf van de klas mocht zelf de naam van de klas bedenken maar elke bouw moest wel bij elkaar passen dus je zo komt dat dus.
Waarom werd de school verbouwd?
We paste er niet alle maal meer in.
Hoe hete de school eerst voor de verbouwing?
Kardinaal Alfrink kinder gemeenschap.
Hoe hete de klassen voor de verbouwing?
Cassiopeia = neushoorns, Cepheus = buffels, Andromeda = nijlpaarden en dit is 6,7,8 nu 4,5 ruimtevaarders = doellokaal,  rakketen = bizons, nu 2,3 astronauten = krokodillen, mars mannen = maanvissen nu 0,1 maanlokaal = muizen, Zonne groep = eekhoorns en het doellokaal = zebra’s en dat waren de klassen.

De week kan beginnen

Elke maandag wordt er door de kinderen van een van de klassen een klein toneelstuk voorbereid dit noemen we een weekopening.

Alternative text

Aan het begin van elke week houden we hier op school een weekopening om de week met een frisse start te beginnen. Deze wordt elke week door een andere klas georganiseerd. Zij mogen zelf weten waar het over gaat en wat ze willen doen bijvoorbeeld: een toneelstuk, liedje of een quiz. Maar er zijn ook een paar dingen verplicht namelijk: verjaardagen daarbij zetten wie de jarigen van deze week zijn en deze personen in het zonnetje, Mededelingen, daarbij zeggen we wat er de komende week gaat gebeuren en een eindlied. In totaal duurt dit ongeveer 15 minuten. En iedereen kan komen kijken.

Veranderingen in de school

Alternative text

Wij hebben op  de school  98 zonnepanelen . en in de klassen hebben we 3 bakken PMD , PAPIER EN GFT 8

We hebben een paar jaar geleden de zonnepanelen op het bak het was een groot feest. Dus we gingen ook door met de bakken en gingen het afval scheiden. Voor het scheiden van het afval hebben we contact met het ecopark en het gementehuis. De kinderen zijn heel enthousiast. Waarom we het zo leuk vinden wand we helpen de natuur en het is heel leuk en door de duurzaamheid dag hebben we veel ideeën. 

Commissies

De commissies: Boeken, Sfeer, Verjaardag, Overblijf en Natuur commissie

De betekenissen
Boeken commissie: zijn van de bibliotheek
Sfeer commissie : die bepalen de sfeer
Verjaardag commissie : hangt slingers op voor de kinderen
Overblijf commissie :om de overblijf beter te maken
Natuur commissie : gaat over de  natuur plein hoe het gaat /en wat er in gaat

Schoolbibliotheek

De  bibliotheek is vrij nieuw, en je hebt een boekencommissie. Er is een mevrouw van de grote bibliotheek en die helpt ons, je hebt ook een scan en een boekje met alle namen van de kinderen uit de hele school. De boekencommissie namen zijn Chenna David en Emin die mogen nu nog alleen scannen en later alle kinderen zelf scannen. En alle boenkies staan

Mediatoren

Op een school met verschillende leerlingen komt het wel eens voor dat er conflicten zijn. Op de Jenaplaneet lossen wij problemen op met mediatoren. Dit zijn leerlingen van de school die hier een speciale opleiding voor hebben gevolgd. Wij vinden het heel fijn dat wij problemen onderling kunnen oplossen.

Alternative text

De jenaplaneet heeft een systeem waarmee we kinderen hun conflicten kunnen oplossen en dat zijn de mediatoren.
De mediatoren zijn leerlingen die een half jaar opleiding om in staat te zijn voor conflicten op te lossen.
Sommige conflicten kunnen we niet in ons eentje oplossen en dan beëindigen we de mediatie.
Aan het einde van de mediatie pakken we een brief en schrijven we op wat er is gebeurt