Recept:
150 gram boter
125 gram donkerbruine basterdsuiker
10 gr. speculaaskruiden
250 gr. zelfrijzend bakmeel
4 eetl. melk
bakpapier.
Hoe maak je het klaar?
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Kneed het boter, de suiker de speculaaskruiden en het zelfrijzend bakmeel. Zout naar smaak toevoegen.
2.Voeg lepel voor lepel de melk aan het beslag toe, zodat het een lekker en soepel deeg wordt. Doe bakpapier op de bakplaat.
3.Maak lange rollen van het deeg. Snijd de rollen in gelijke stukjes. Vorm hier kleine balletjes van en leg ze op de bakplaat. Druk ze wat plat. Bak ze in de oven in ca. 15 min gaar. Haal uit de oven en laat het afkoelen.
Versiertip:
1. Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met witte eetbare chocoladevormpjes.
2. Bestijk de pepernoten met poedersuikerglazuur (zelf maken door poedersuiker en limonadesiroop te mengen) en versier met eetbare suikervormpjes.
3.Bestrijk de pepernoten met chocoladeglazuur en versier ze met knispers.
Bewaartip:
Je kunt de pepernoten 3 dagen van te voren bereiden.
Bewaar in een afgesloten trommel.