cultuurpalet.nl
Online
schoolkrant

Andromeda in Alphen aan den Rijn

Alternative text

Welkom bij de schoolkrant van Andromeda

In deze krant vertellen wij over dingen over de school en de klas ook staat er een recept in.

Welkom op onze digitale schoolkrant. Wij zijn zeer vereerd met jouw bezoek. De komende tijd zullen wij proberen een leuke en interessante schoolkrant te maken. Kom je nog een keertje langs?

Andromeda

Wij zijn Israe en Summer  en wij wilden graag meer te weten komen over de werkhouding in de klas. Dus hebben we de klas geïnterviewd en we hebben gevraagd wat ze van hun eigen werkhouding vinden.

Alternative text

Heel  veel kinderen vinden dat hun werkhouding goed en soms ook weer niet zo goed is. Maar sommige denken er anders over want zij vinden dat hun werkhouding perfect is. Zij vinden dat ze goed aan hun doel werken. Ze blijven gericht op hun eigen werk en willen ook het doel behalen. En sommige vinden hun werkhouding heel slecht. Dat komt omdat ze hun doelen niet behalen. Zij kijken veel rond.

De klas heeft goede tips gegeven voor een beteren werkhouding zoals:

1.Luister naar de uitleg van de juf of klasgenoten.

2.Op een doel gericht werken en op een leuke manier.

3.Op je werk gericht zijn.

4.Goed concentreren op je werk.

Hoe vinden de kinderen het op de Jenaplaneet?

Wij willen er achter komen hoe kinderen het vinden op deze school.

Alternative text

Daarom hebben wij een paar vragen gesteld aan de leerlingen over hoe ze het op deze school vinden en of ze het leuk vinden. We zijn een Jenaplanschool, dus dat is toch iets anders dan op andere scholen.

De meeste kinderen zeiden dat ze het hier leuk vinden en dat ze met spelletjes leuk leren. We leren hier anders dan op andere scholen. Op andere scholen leer je vooral uit boeken, hier mag je vaak kiezen hoe je leert. Gymmen vinden we ook erg leuk. Materialengym vinden vooral meisjes leuk en spelletjesgym vooral jongens.

We hadden ook aan de kinderen gevraagd hoe ze het vonden dat wij hen aan het interviewen waren. Iedereen vond het leuk en had er plezier in.

This comic is so funny that I was ROFL-ing!
Het valse briefje.

schoolvoetbaltoernooi

Alternative text

Op 1 mei 2017 deden wij mee aan het school voetbaltoernooi.

En nog veel anderen scholen toen we de eerste wetstrijd speelde. was onze opstelling 4-3-3 tegen de windroos toen wonnen we met 4-0 dat beloofde veel goeds.

 Maar daarna speelde we tegen de zilverenmaan daar speelde we 0-1 en dat was een tegenvaller onze laatste wedstrijd tegen het baken dat werd 0-0 en daarna was het afgelopen. Dus niet naar de kwart finales.

Olifantje geboren

Een olifant is geboren in Amersfoort, het gebeurde op een grappige manier vonden de verzorgers.

In Dierenpark Amersfoort is een olifant geboren op 26 maart rond 23:45 in de nacht. De verzorgers van de olifanten zeiden ‘’opeens zagen we een bult onder de staart, en toen floepte het jong er ongelofelijk snel uit’’. De verzorgers zeggen dat de soort nog niet bekend is, de verzorgers hebben haar Yuna genoemd. Ze is een meisje, 70 kilo en ze is 4 dagen oud.

 Bronnen: Telefonist, dierenpark Amersfoort.

Dance Dance Dance

Eén keer in de twee jaar is er een grote dansvoorstelling bij het Parktheater in Alphen a/d Rijn.

Alle dansers en danseressen die daar dansen doen mee. Dit jaar is het thema: museum. Er zijn 3 voorstellingen: 2 op 20-05-2017 en 1 op 21-05-2017. Voor de voorstelling op 20-05-2017 om 13:30 zijn nu nog 127 plaatsen vrij. Dezelfde dag om 19:30 zijn er nog 120 plaatsen vrij. Bij de voorstelling van 21-05-2017 om 15:45 zijn nu nog 130 plaatsen over. Op deze site kan je de kaartjes vinden: http://www.parkvilla.nl/parktheater/voorstellingen/page/2/ De kosten voor de voorstelling zijn €9,50 p.p. zien we jullie bij parkrijnstroom Cornelis Geellaan 2 in Alphen a/d Rijn?

Schuimpjes met zelfgemaakte munt thee

Voor een lekker tussendoortje heb ik het recept schuimpjes met muntthee voor jullie gekozen.

Alternative text

We beginnen met de schuimpjes.
Eerst maak je je beslagkom spatel en mixer vetvrij met een partje citroen en verwarm je je oven voor op 100 graden. 

Benodigdheden

  • 2 verse ei witten
  • 60 gram fijne kristal suiker
  • 60gram poedersuiker
  • Snufje zout
  • Partje citroen

1. Doe de eiwitten het snufje zout en 1 druppeltje citroensap in de beslagkom en mix op middel hoge stand. Als het eiwit stijver begint te worden voeg je een heel klei beetje kristalsuiker in de beslag kom. Mix totdat je de beslag kom onderste boven kunt houden zonder dat er iets uit loopt. De suiker moet volledig opgelost zijn als je aan het schuim voelt moet je geen suiker meer voelen.

2. Spatel rustig de poeder suiker door het beslag heen, doe dit in vormen van achtjes.

3. Beleg de bak plaat met bakpapier, en vul de spuit zak met het beslag en spuit het op de bakplaat. bak max 2 uur af met grotere schuimpjes moet dat langer.

EN KLAAR!!!!!!!!!
Tip: verpak de schuimpjes niet luchtdicht maar laat ze een beetje luchten.

Nu gaan we munt thee maken.

Benodigdheden

  • 1eetlepel Chinese groene thee
  • 4eetlepels suiker
  • 25 gram verse munt
  • 1 liter kokend water

Doe de thee blaadjes munt en de suiker in een theepot van een liter. Giet het kokend hete water in de pot. Laat met de deksel op de pot circa 4 min trekken en schenk de thee in glazen.

EN KLAAR!!!!!!!!  

Boomfeestdag

Groep 678 van de Jenaplaneet hebben afgelopen Woensdag 22 maart Boomfeestdag op de Gnephoek gevierd.

We hebben allemaal bomen en planten geplant. Het gebied heet nu officieel "de Natuurmuur". Burgemeester Spies heeft de Natuurmuur officieel geopend. Boomfeestdag wat houdt dat in?

We hadden aan het begin informatie gekregen over de bomen hoe je ze gaat planten. We kregen een begeleider mee. Die ging ons helpen met het planten. Je mocht 2 bomen of planten planten. Nu staat er een muur van planten. Het is een prachtig gezicht.