Voor een lekker tussendoortje heb ik het recept schuimpjes met muntthee voor jullie gekozen.
We beginnen met de schuimpjes.
Eerst maak je je beslagkom spatel en mixer vetvrij met een partje citroen en verwarm je je oven voor op 100 graden.
Benodigdheden
- 2 verse ei witten
- 60 gram fijne kristal suiker
- 60gram poedersuiker
- Snufje zout
- Partje citroen
1. Doe de eiwitten het snufje zout en 1 druppeltje citroensap in de beslagkom en mix op middel hoge stand. Als het eiwit stijver begint te worden voeg je een heel klei beetje kristalsuiker in de beslag kom. Mix totdat je de beslag kom onderste boven kunt houden zonder dat er iets uit loopt. De suiker moet volledig opgelost zijn als je aan het schuim voelt moet je geen suiker meer voelen.
2. Spatel rustig de poeder suiker door het beslag heen, doe dit in vormen van achtjes.
3. Beleg de bak plaat met bakpapier, en vul de spuit zak met het beslag en spuit het op de bakplaat. bak max 2 uur af met grotere schuimpjes moet dat langer.
EN KLAAR!!!!!!!!!
Tip: verpak de schuimpjes niet luchtdicht maar laat ze een beetje luchten.
Nu gaan we munt thee maken.
Benodigdheden
- 1eetlepel Chinese groene thee
- 4eetlepels suiker
- 25 gram verse munt
- 1 liter kokend water
Doe de thee blaadjes munt en de suiker in een theepot van een liter. Giet het kokend hete water in de pot. Laat met de deksel op de pot circa 4 min trekken en schenk de thee in glazen.
EN KLAAR!!!!!!!!